achtergrondplaatje

La douce France

U bent gevallen voor Frankrijk, een mooi en gevarieerd land met een rijke cultuur en keuken. Het Franse volk bestaat uit gemoedelijke levensgenieters, en eten en drinken zijn geliefde bezigheden van een Fransman. Hij is met recht trots op dit erfgoed. Het leven is er eenvoudig maar goed. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooi bestaan en u hebt zich voorgenomen om het rustiger aan te doen en te genieten van de rust en de natuur.

 

U hebt de hectiek in Nederland achter u gelaten en bent in het gelukkige bezit van een authentiek (vakantie)huis op het Franse platteland, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Misschien is het nog niet zo ver, en hebt u plannen om dit binnenkort te realiseren. U wilt u zaakjes goed regelen, dat bent u immers zo gewend. U hebt plannen om het huis te (laten) opknappen. Misschien overweegt u om te gaan klussen, kamers te verhuren, of andere diensten aan te bieden. Lekker bezig zijn en wat bijverdienen, dat moet toch mogelijk zijn.

De Nederlander en de Fransman spreken een andere taal en struikelen regelmatig over subtiele misverstanden. De basis hiervan ligt niet zozeer in woorden, als wel in gebruiken, ongeschreven regels en de daaruit voortvloeiende gevoeligheden. Dit heeft tot op zekere hoogte z'n charme. Het stoort u wel als u geen duidelijke informatie krijgt of als afspraken niet worden nagekomen. Het wordt vervelend als u van het kastje naar de muur wordt gestuurd en niet serieus wordt genomen. U voelt zich gevangen in een web van regelgeving en bureaucratie, raakt oprecht geïrriteerd en ... weg is de rust.

 

Wees verstandig en laat het niet zover komen. Treedt die gemoedelijkheid tegemoet en accepteer de Franse mentaliteit, die voorlopig niet zal veranderen. Diep van binnen wilt u dat ook niet, want u bent immers gevallen voor dit mooie land, waar men nog kan genieten van het leven. Passe Partout begeleidt u, onafhankelijk, deskundig en praktisch, bij het realiseren van uw plannen.